The Solhem Cabin

ÄLSKADE HEM

Huset har själ och karaktär och vi älskar alltihop. Det har varit ett sant nöje att renovera upp detta hus och plockat fram det vackra och göra det trivsamt. 

KÖK

Köket från 50-talet har fått vara kvar trots att det inte riktigt är i höjd för dagens långa människor eller har självstängande lådor. Vi ångrar oss inte en sekund. Istället har vi satt in en induktionshäll och varmluftsugn till vänster och det blev en ny kyl med frys längst in i köket. Här finns också en ny kaffekokare, vattenkokare, mikro och brödrost. Porslin och glas är däremot älskade loppisfynd.

HUSETS KARAKTÄR

När du kommer till Solhem så kanske inte intrycket är fantastiskt till att börja med. Altanen är lite för liten och det gamla 20-talshuset har fått en tillbyggnad som inte klingar med dess tid. Under tre månader så har vi gjort allt vi kan för att lyfta huset. Det har varit hårt arbete och ett sant nöje från början till slut! Vi har renoverat allt inomhus och är så glada över resultatet. 

Utsidan av Solhem kommer att få ett riktigt skönhetslyft under senare delen av 2022. Då ska ena gaveln och framsidan få nya fönster, och fasadbyte med tilläggsisolering. Detta är välbehövligt men fram tills dess så går det fint att njuta av den härliga insidan, av den enorma trädgården och av badplatsen som ligger på krypavstånd.  

BADRUM

Badrummet är  litet men innehåller de väsentligaste delarna. Vi har uppdaterat med ny inredning, färg och tapet. Duschkabinen är också ny. Vi älskar den numera trefärgade gamla dörren!

BAD I HAV OCH SJÖ

Insjön Flöghulttjärnen ligger två stenkast från huset och man kan se den mellan tallarna på tomten. Här finns en liten långgrund sandstrand med en flytbrygga och fikabord. Här råder ingen trängsel alls utan det är lugnt och stilla. 

Till salta bad i Idefjorden tar det drygt fem minuter med bil. Badplatsen är barnvänlig med en liten sandstrand och brygga. På gångavstånd finns en enklare restaurang med uteservering, serveringstillstånd och glass. Idefjorden utgör riksgränsen till Norge så det är Norge ni ser på andra sidan.

På 20 minuters bilresa finns det många badplatser att välja på längs med kusten. Vi har skrivit ihop lite information om våra personliga favoritrestauranger, stränder och förslag på utflykter som ligger i huset när ni kommer.

VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet är personligt inrett med två soffgrupper och vår älskade kristallkrona. Den röda bäddsoffan blir 140 cm utbäddad. Vardagsrummet har dörr så man kan stänga om sig ifall man ska sova här. Det finns en 50 tum smart-TV, Chromecast och wi-fi.

Lilla sovrummet

När vi renoverade det lilla sovrummet så hittade vi ett vackert trägolv under laminatgolvet samt pärlspont och en gammal originaldörr under väggskivorna. Helt underbara detaljer! Sängen är 180 cm bred.

Stora sovrummet

I det stora sovrummet som också ligger uppe finns det en dubbelsäng på 180 cm och två enkelsängar som är 90 cm breda. Detta rummet är ljust och fräscht, och rejält stort (4 x 5 meter).

Cabins.se© 2022
(info@cabins.se)
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång